10 juni 2018

The Redstone Circus

 

The Redstone Circus is een nieuwe rockband bestaande uit Monique Sandifort, Eric Maas, Ivo Kuijf & Jun Lerou. Samen leggen zij de muzikale nadruk op songs die balanceren tussen sexy, melancholie en opgewektheid. De muziek van The Redstone Circus is stevig, verleidelijk, vuig en verrassend vertrouwd. Het zijn lyrische teksten die soms duidelijk de kaarten open op tafel leggen of soms mijmerend wegzweven met af en toe een cynische nasmaak.

Op het podium worden de muzikanten regelmatig versterkt door Berry van der Zwet met zijn schurende mondharmonica. The Redstone Circus zet een live-ervaring neer, die stampt, kolkt en de theatraliteit niet schuwt. Gezamenlijk spelen zij de songs met een onvoorspelbaar rauw randje.

In haar korte bestaan klussen The Redstone Circus al aardig aan de weg en verzorgden zij onder andere optredens in zalen als onder andere Paradiso, Paardcafé, Willem ll, Gonz, en Scheltem. Verder was de band al een aantal keren te horen bij Pinguïn Radio en speelden ze drie dagen op het [hoe toepasselijk] Circus festival in Den Haag. Sinds mei 2018 is The Redstone Circus ook de vaste huisband van Marcello’s Art Factory.

 

Graag wil ik meer informatie over The Redstone Circus